Monday, November 19, 2012

Φοιτητική έκθεση κόμικς 2012 - Μπουγάτσα με μελάνι

Γεια σας και χαρά σας!

Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη, 22 του μηνού, στις οχτώ το βράδυ γίνονται τα εγκαινια της 11ης φοιτητικοτέτοιας έκθεσης κόμικς στον εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (το "Ινστιτουτο" ειναι αστεία λέξη και από μόνο του, αλλά στη γενική δίνει ρέστα, οκ!).

 
Αμα θελετε πιο αναλυτική περίληψη της εκδήλωσης, η οποία περιλαμβάνει και άλλα πραγματάκια, καλύτερα να επισκεφτείτε αυτό το λινκ για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ και αυτο το λινκ για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Θα δειτε έτσι και την αφίσα.


Για πρωτη φορά φέτος, και με αφορμή τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, η εκθεση θα ειναι θεματική. Ναι, εχει για θεμα τη Θεσσαλονικη. Επίσης, για πρωτη φορά φέτος τα κορίτσια θα σπάσουν το σερί συμμετοχής τους στην έκθεση καθώς δε δωσανε έργο, κυρίες και κύριοι! Το γραφω εδω για να μεινει: Η Χριστίνα και η Σταυρούλα ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ φετος!

Ενταξει, δεν τους κρατάμε κακία μιας και οι δυό τους ειναι στ' αλήθεια πολυ-πολύ απασχολημένες με άλλα πραγματα, που ίσως κάποια στιγμή μας πούνε! Αλλά νομίζω έχουμε δικαίωμα να στεναχωρεθούμε που δε θα διαβάσουμε καινουρια ιστορία τους...


Θα ειμαι, λοιπόν, μοναχούλα στην έκθεση, με καμια 30ριά ακόμα άτομα και με μια ιστοριούλα για τη Θεσσαλονίκη, την οποία έλεγα να ανεβάσω το σ/κ, αλλά -κομμάτια να γίνει- θα την ανεβάσω τώρα, πριν την έκθεση. Αλλώστε υπάρχουν ακόμα ένα σωρό καινούριες ιστορίες για να δειτε εκει, κατάλογοι να ψωνίσετε, φανζίν να ψωνίσετε επίσης, βιβλιοπωλεία πάλι για να ψωνίσετε και, ναι, θα εχει και μπουφε απ' όσο ξέρω... :)

Η ιστορία λοιπόν:



 
Η ιστορία γράφτηκε και σχεδιάστηκε μέσα σε 2 μέρες, για να προλάβω το ντεντλάιν (αλλά και γιατι ειχα δουλειές μετα!) Συνεπώς βγηκε αρκετα συνειρμικά και αυτόματα. Νομίζω οτι αυτό φαίνεται και στο γράψιμο και στο σχέδιο... Ειναι από αυτές τις περιπτώσεις που νευριάζεις γιατι σχεδιάζεις πιο αργά απ' ότι γραφεις, γράφεις πιο αργά απ' ότι σκεφτεσαι και σκέφτεσαι πιο αργά απ' ότι νιώθεις. Το αποτέλεσμα προς το παρόν μου αρέσει ακόμα. (Πλεονασμός!) Και το γεγονός οτι η ιστορία βγήκε αρκετά τσουκική, εκτός του ότι λέει πολλά για το τι διάβαζα "μικρή", το έχω διαπιστώσει ήδη και θα το πω εγώ πριν απο σας! :Ρ