Sunday, July 29, 2007

Συνεδριο Animation στα Ζαγοροχώρια!

Γεια σας και παλι!

Μολις γυρίσαμε απο 10ήμερες διακοπες και θελουμε να σας πουμε πως περάσαμε! Πήγαμε στο πρωτο συνέδριο Animation (Animart 2007) που έγινε στο Μονοδένδρι Ιωαννινων. Αυτο ειναι ενα Ζαγοροχώρι. Πολυ κοντα στη χαράδρα του Βίκου... (Τελος πάντων η Σοφία έχει εναν υπέροχο χάρτη της περιοχής που τον αγόρασε απο κει αλλα δε σκοπεύει να σας δειξει παρα μονο φωτογραφίες...) Το χωριο ήταν ιδιαίτερα όμορφο και, όπως ειπε και η Χριστίνα, το να περπατάς στους δρόμους του εινα σαν να περπατας σε εναν ελληνικό labyrinth... (ξερετε...απο την ταινια)














Να πουμε αρχικα ότι μειναμε στο οικοτροφειο του χωριου (Ριζάρειο Οικοτροφείο αν εχετε ακουστα...) το οποίο ήταν φυσικα άδειο επειδή ήταν καλοκαίρι... Το χειμώνα που δεν ειναι αδειο, φιλοξενει κοριτσάκια. Εκει μαθαινουν να υφαίνουν σε αργαλειους, να μαγειρέυουν και να κανουν και αλλα χρήσιμα πραγματα για κοριτσάκια του 21ου αιώνα... Μας ταϊζανε συνέχεια. Δεν ξερω τι σκοπους είχαν πάντως φύγαμε εγκαιρα... (πριν μας φάνε δηλαδη...)
Το πνευμα των κοριτσιών μας ακολουθούσε παντως. Ηταν μαζι μας αν και ελλειπαν. Ρούχα και παπουτσια στις ντουλάπες, ματωμένα αποτυπώματα στους τοίχους, αφίσες, κολλημένα φωσφορίζοντα αστεράκια κλπ κλπ....







































Παρακολουθήσαμε τρια εργαστήρια (animation με τον Γ. Σηφιανο, claymation με τον R. Oren και Character Design με την Μαρία Κοντογιώργη) και πηραμε και πιστοποιητικο! Αμε! (κατω δεξια, τα ανθρωπάκια με την πλαστελινη ειμαστε οι τρεις μας με τον Κωστη...)


















Πήγαμε και μια tourist! tourist! εκδρομή με λεωφορείο για να δουμε γεφυρες, μουσεία και εκκλησίες της περιοχής και για να φάμε σε ενα φρικτο tourist! tourist! εστιατόριο κοντα στον Βοϊδομάτη που ειναι ποταμι και εχει χρώμα τυρκουάζ αλλα όχι στο σημείο που πήγαμε εμεις...






















Και την τελευταια μερα βάψαμε εναν τοίχο του δημοτικου σχολειου του Μονοδενδρίου... αχ...η Σοφία το σκέφτεται και αναστενάζει ακομα!



















Γενικα καναμε πολλα αλλα πραγματα αλλα βαριόμαστε να τα γράψουμε όσο κι εσεις να τα διαβάσετε...(Πχ: γνωρίσαμε κοσμο, ειδαμε αστέρια να πεφτουν, παιξαμε 10 συνεχόμενες ώρες χαρτια με συνοδεία ούζου και μπύρας καφέ και παγωτου, χορέψαμε με το κρασί μας, ειδαμε πολλα animation και επισης μερικά death note και το taxydermia και το rat race, καναμε λιγα φλιπ που θα σας δείξουμε κλπ κλπ κλπ) Anyway λιγο πολυ αυτες ηταν οι διακοπές μας για φέτος! Βουνίσιες! Στα 1100 μετρα υψόμετρο! Α, ναι! Ειχε δροσια όταν εσεις εδω κατω ψηνόσασταν! Χααααχαχαχαχα!

1 comment:

Anonymous said...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks