Tuesday, October 23, 2007

24 hour Comic Day (και Νύχτα Σουσι...)

Γεια σας!

Τι κάνετε? Εμεις ειχαμε ένα πολύ δημιουργικό Σαββατοκύριακο... Σαββατο και Κυριακή ήταν το 24hour comic day δηλαδή μια εικοσιτετράωρη διαδικασία κατά την οποία έπρεπε να ολοκληρώσουμε ένα κομικ 24ων σελίδων. Γιεεεε....!

Η συνάντηση έγινε στη Θεσσαλονίκη στο καφέ Cofix (και στην Αθήνα τις ίδιες ώρες καπου αλλου...)
Για τα νεα της Αθήνας κοιτάξτε στο site του Comicworld
Εμεις εδώ είμασταν 6 άτομα (εμείς οι τρεις, ο Γιάννης, ο Κωστής και η Αγγελική) και μονο δυο καταφεραν να ολοκληρώσουν την 24 ιστορία τους.... Ποιοι? Χα! Η Σταυρούλα και η Σοφία! Αμέ! Επίσης, η Χριστίνα ολοκλήρωσε κι εκείνη μια ιστορία, μονο που οι σελίδες ήταν πιο λίγες (9). Και για μια ακομη φορά εμεινε μαζί μας ως το τέλος παρεουλα...

Η Σταυρούλα τελείωσε στις 10 το πρωι, δλδ 7 ολόκληρες ώρες πριν τη λήξη του χρόνου! Απιστευτο ρεκορ! Η καημένη η Σοφία δούλευε σχεδον μέχρι το τελος. 23 ώρες και 46 λεπτα! Με ενα διάλειμμα για βρωμερή πίτσα και ενα τεταρτο ξαπλωματακι... Και εκαψε και το μικρό της δαχτυλάκι απο το τρίψιμο! κλαψ!

Για τον περσινό διαγωνισμό κοιταξτε εδω -------> κλίκ!

Δυο σελίδες από τo έργο της Χριστίνας: Δυο μικρές ιστορίες διαλόγων με κοινό χαρακτηριστικό μια μελισσα!... (Η Σοφία εβαλε τις σελίδες αναποδα και ζητά συγνώμη...)

Δυο σελίδες απο τη Σταυρούλα: μια μικρή κοπελίτσα ψάχνει για σπίτι και τελικα βρισκει ένα με υποπτα χαμηλη τιμη...Γιατι?

Δυο σελίδες και απο "Το πάρτυ", την ιστορία της Σοφίας που πρωταγωνιστουν η Ιωάννα και η Θεανώ, δυο φίλες που δε μοιάζουν και πολύ...


Εδώ δουλεύουμε σκληρά...

...κι εδω εχουμε τελειώσει!


Εργασία και χαρα...



Παντως φέτος ήταν πεσμένη η απόδοση γενικότερα: ο Γιαννης και ο Κωστής που ήταν μαζί μας και πέρσι, αυτή τη φορά δεν καθησαν καν όλες τις ώρες... Μπορει να εφταιγε ο καιρός βεβαια... Η Αγγελική, που ειναι μικρή και καινούρια, τα πήγε πολυ καλα. Εφυγε και αυτη σε μια φάση βέβαια, αλλα ξαναγύρισε για το φινάλε! Επίσης ειχε και γεννέθλια! Χρονια πολλα!!!

Ευχαριστούμε και οσους ήρθαν να μας δουν: τον Πάρη, τον Χρήστο, τον Κωστή, τον Γαβριήλ, τον Τασο, και αλλους που συγνώμη αν δε θυμόμαστε τώρα αλλα ήμασταν ζαλισμενες, ναι!

Παμε στο Σούσι τώρα!
Που λετε, την Πέμπτη που μας πέρασε τα κορίτσια (Η Χριστίνα και η Σταυρούλα) μας ετοίμασαν για μια ακόμη φορα ενα από τα υπέροχα γευματα εξωτικής κουζίνας που κανουν συχνα στο σπίτι τους. Αυτη τη φορά δοκιμάσαμε για πρωτη φορα σουσι απο τα (πολυ καλα πλυμένα) χεράκια της Σταυρούλας.. Νιαααααχ! Ηταν υπέροχα! Μαζι μας εφαγαν η Ελλη (---->κλικ!), ο Κωστής και ο αδερφός της Σοφίας, που φορμαρε και το πισι!

και στο τελος ειχε και γλυκα!
και πολλα απλυτα πιάτα!



Η επόμενη μέρα (παρασκευη) δηλαδή η μέρα αναμεσα στο σούσι και το 24hour ηταν μερα τελείως νεκρή, καμμενη κλπ! Ειδαμε δυο ταινίες, πολλα επεισόδια απο σειρές (δειτε ο-π-ω-σ-δ-η-π-ο-τ-ε το Pushing Daisies Υπέροχο!) και τελος ειδήσεις στο Star. Εκει καπου η Σοφια εφυγε για να δει futurama στο σπίτι!

Και δεν αποχαιρετίσαμε την Ελλη γιατι δεν ξέραμε ότι θα φύγει τοσο γρήγορα!

Λοιπόν! Αυτα τα υπέροχα! Ελπίζουμε να σας ανοίξαμε την όρεξη για κομικς και φαι! Και ταινίες!
A toute a l'heure!!

8 comments:

myrto said...

To sushi deixnei apistefta yummie!!! zilevw!! Oi selides sas polu super, me like, thelw na diavasw kai ta upoloipa!

Anonymous said...

Yep, φοβερό το sushi...

Βέβαια η ποσότητα του φαγητού ήταν τέτοια όχι μόνο για sushi night, αλλά για ολόκληρη 24 hour Sushi day...

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα ένας συνδυασμός...

Του χρόνου 24 Hour Comic Day σε Κινέζικο (ή Γιαπωνέζικο... χμμμμ... μπερδεύτηκα...)
Το βρήκα...
24 Hour Sushi Bar Comic Book Day...

ΣΟΥΣΙ ΛΑΙΜΑΙ!!!

Frogs & Dogs said...

@myrto: Γιάμι δε λες τίποτα! Γλύφαμε τα δάχτυλά μας! και υπήρχε κι ενα γιαπωνέζικο λικεράκι που ειχε μια εμεση σχέση με δαμάσκηνα το οποίο η Σοφία τσάκισε! (είχε και καιρό να πιει το καημένο!)

Τις ιστορίες απο το 24 μαλλον θα τις βγάλουμε σε περιορισμένων αντιτύπων φανζινάκι, μόλις μας τις επιστρέψουν, τις σκανάρουμε και τις εκτυπώσουμε! Ειναι καλή φάση γιατι φέτος εχουμε ιστορίες και οι τρείς, και μας αρέσουν κιόλας! Οπότε 99% οτι θα τις διάβασεις!

@κωστή: Γαμάτη ιδεά! Απλα! Ισως κάποια στιγμή διοργανώσουμε 24 στο σπίτι των κοριτσιών ΜΑΖΙ με σούσι, κινέζικο, μεξικάνικο και ό,τι αλλο καλο εχουν μαγειρέψει κατα καιρους! Να δουμε ποιοι θα σχεδιάζουν και ποιοι θα κραιπαλεύουν! Να ξεχωρίσουν τα προβατα απο τα εριφια λαιμαι!!! :Ρ

Frogs & Dogs said...

...μαζι με μια προβολη 24 ισως????

Anonymous said...

Well, να μαζευτούμε να σχεδιάσετε που λένε... Και αφήστε όλα τα άλλα σε μένα...
Πάντως αν τα ανακατέψουμε όλα αυτά μαζί με τις συνήθεις επιδόσεις μας στον τομέα της οινοποσίας να δούμε ποιος θα μας μαζεύει, ΛΑΙΜΑΙ!(I'm starting a thing here...)

theWoodenKing said...

vasika psinomai k ego gia sushi, den exo faei pote hmmmm

Δημήτρης Γαλάνης _ indie.inky.pixel said...

hi :)

Imoun ki ego stin Athina :D

Anonymous said...

Για το 24hour comic day, προτείνω του χρόνου να μπει ως όρος: οχτώ καρέ την ώρα και όποιος δεν τα ολοκληρώνει να του γίνεται ηλεκτροσόκ, επίσης το δωμάτιο να είναι στους 39 βαθμούς κελσίου και ο κάθε σχεδιαστής να δικαιούται μόνο μισό λίτρο νερό και ένα τοστ ως τροφή για τις 24 ώρες.

Ως τώρα πίστευα ότι αυτό που μετράει είναι η ποιότητα ενός κόμικ και τα deadlines είναι αναγκαίο εμπορικό κακό, αλλά μετά το 24hour comic day, ανακάλυψα και τα κόμικ - αγώνας δρόμου, αντοχής. Αφού λοιπόν ο χρόνος μετράει, κάντε το πιο hard, ένας ημιλυπόθημος σχεδιαστής είναι πιο action από έναν απλά κουρασμένο.

Υπάρχει πάντα η επιλογή του: έκανα ένα πολύ ωραίο κόμικ και δούλεψα δυο χρόνια για να καταφέρω να το φτιάξω και η επιλογή του ψευτό εφέ...