Monday, September 15, 2008

Rosalie Blum

Αυτο το κόμιξ είναι το πρώτο που αγόρασα όταν ήμουν στο Βέλγιο, βασικά Γαλλία αλλα τέλος παντάς...Το μεγάλο βιβλιοπωλείο που γένικα παω στην Γαλλία ήτανε κλειστό και πάγα σε ενα μικρό για να αγόρασει ο πατέρας μου μερικά βιβλία και πήγα να ρηξώ μια ματία στην πλεύρα των κομιξ αν και γένικα σε τέταια βιβλιοπβλεία δεν έχουν πολλες επιλογίες .
Και έκει βρήκα αυτο το τέλειο κομιξ, τον οποίο του αξίζει να κάνω ενα ποστ γ'ιαυτον.
Το κομιξ λέγεται Rosalie Blum της Camille Jourdy , είναι μια τριλογία.
Να σας κανω μια περίληψη.

Η ηστορία αρχίζει με το Vincent Machot ένα 30χρονος κομμωτής με μια βαρέτη ζώη που ζει στο διαμέρισμα κάτω απο τη μητέρα του, μια κακία και εγωιστική (και τρέλη^^)γυναίκα. Μια μέρα πετυχαίνει μια 40χρονη γύναικα που του θυμίζει κατι. Οταν την ξαναβλέπει για δεύτερη φόρα απόφασιζει να την ακουλουθήσει μέχρι σπίτι της και ετσι μαθαίνει το ονόμα της, Rosalie Blum.
Χωρίς να ξέρει γίατι αρχίζει να την παρακολουθε,ί να κοιτάζει στο σκουπίδια της...γίνεται τελείος ενα stocker.

Το δευτερο βίβλιο αρχίζει με την Aude, μια κοπελία που δεν ξέρει τη να κάνει ακόμα στη ζώη της, πολυ τεμπέλια, βάριεται γρήγορα,είναι ακατάστατη και δεν εχει πολυ καλλες σχέσης με την οικογένεια της,άπως και δεν τολμάει να τους πει οτι σταμάτησε το πανεπιστήμιο. Μια μέρα η Θεια της η Rosalie Blum η οπια ειχε χρόνια να της μιλησεί θα την ζητήσει βοηθεια. Εδώ και μερίκες μέρες ενα άντρα την παρακουλουθεί και ζηταεί στην Aude να τον παρακουλουθησεί για να μαθαίνει ποιος είναι και τη θέλει.Τότε ειχα βρει μονο το δεύτερο τευχος, δεν είμουν πολυ σύγουρη αν έπρεπε να το παρω.
Αλλα κατι με τράβηξε πολυ στο εξώφυλλο και οταν και ξέφυλλησα, λεω οκ κατάλαβα...
Ποια είναι στο εξώφυλλο? Σίγουρα σας θυμιζει κάπιον. Εεε ναι τη Χριστίνα...την ηχα αφήσει στην Ελλάδα και την ξαναβρω σ'αυτο το κομιξ. Το χαρακτήρα της μιαζει παρα πολυ,βάσικα αυτη είναι δεν γίνεται. Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που μοιάζει, αλλα και το ντύσιμο και το χαρακτήρα και μέρικα αλλα μικρα πραγμάτα...Η Aude είναι στη πραγματικότητα η Χριστίνα...

Η Aude εχει δυο άλλες φίλες η Cécile και η Bernadette, που(αυτο το προσάξε η χριστίνα)μίαζουν με 'μένα και τη Σοφία.


Η Cécile είναι η Σοφία, οπως αυτην είναι πολυ κοντή, έχει κοντο μαλλη(με τη διαφόρα που η Cécile είναι ξανθία), φοραει σύχνα τεκολτε (η Σοφια το ειχε για ένα διαστήμα) έχει το ίδιο μπουφάν με τη Σοφία, το μαρκή το κόκκινο με τα χόντρα μαύρα κουμπία(στη Cécile είναι μπλε) και επίσης κουνιέται οπως τη Σοφία. Λεω σύχνα στη Σοφία οτι μηλαεί με το σώμα της.
Και η Bernadette είναι έγω...δεν μου μίαζει τοσο οπως για τη Χριστινα και για τη Σοφια (και στο σχεδιο που εβαλα δεν φενεται καλα). Οπως και σε έμανα εχει μύτη που πέφτει πρως τα κατό, μαύρα μαλλια μακρι που της πέφτουν συχνα στο πρώσοπο και εχει σκύμενει πλάτη. Ομως ειναι παρα πολυ ψηλή!!!


Η Χριστίνα λεει οτι Camille Jourdy ήταν στο Angouleme όταν πήγαμε κ'εμείς και μας είδε και μας ηθελε για χαρακτήρα κομιξ(τα κομιξ της βγηκαν το 2007 και 2008),της αρεσε τοσο πολυ τη Χριστίνα που την εκανε τη προταγονίστρια του κομιξ της, όμως δεν θυμότανε καλλα πως είμασταν η Σοφία κ'εγω, γ'ιαυτο την εκανε ξανθη κ'εγω ψηλή.
Κλασική συνήθεια της Χριστίνα...

Να και το Vincent Machot να το βαλω και αυτο να βλέπετε με τη μιάζει.


4 comments:

Δρ Σαλεπι said...

Τι υπέροχο κόμικ που πρέπει να είναι...

Sophia said...

Ναι! Ειναι απο αυτα τα υπεροχα που υπαρχουν μονο στα γαλλικα, ξερεις.. για να μας κανουν δυστυχισμενους... Τετοια διαβαζουν τα κοριτσια, γι' αυτο ειναι χρωματιστες!

Δρ Σαλεπι said...

Ναι, από τις φορές που είσαι σίιιιγουρος πως γεννήθηκες σε λάθος μέρος...

trashman said...

Αλήθεια είστε εσείς αυτές;