Monday, January 21, 2008

Το Ηρωικό Παρελθόν της Σοφίας, της χτυπά την πόρτα

Στέκομαι από πίσω και σκέφτομαι: «να ανοίξω»


Πραγματικά όμως, τις τελευταίες μέρες με πολιορκεί αρκετά το άτιμο! Παντού! Στο σπίτι, στη σχολή (ναι, πήγαμε και από ‘κει!), στο playlist μου, στους δρόμους της πόλης, παντού….


Το πιο απρόσμενο χτύπημα, έγινε χθες, Σάββατο μεσημεράκι. Μια όμορφη, ζεστή μέρα με Όση Ομίχλη Χρειάζεται Για Να Γίνει Ρομαντική Η Παραλία. βγήκαμε βόλτα με τα κορίτσια με την κάμερα να μας παρακολουθεί να ψωνίζουμε κόμικς (λεπτομέρειες γι αυτά τους προσεχείς μήνες). Ψωνίζαμε τα γνωστά, πετυχαίναμε κάπου κάπου και κατιτίς ωραίο και η μέρα μας γινόταν όλο και πιο όμορφη.


Και τότε ήταν που τουκ τουκ πέτυχα το πιο απίστευτα παρακμιακό εύρημα που θα μπορούσα να είχα πετύχει ένα Σάββατο μεσημέρι, με όλα τα προηγούμενα χαρακτηριστικά του που περιέγραψα πριν. Δεν ξέρω ποιον να ευχαριστήσω γι αυτό. Πίσω μου δεν άφησα ίχνη. Η δουλειά έγινε γρήγορα και καθαρά!


Εντάξει, θα μιλήσω σοβαρά τώρα. Αναφέρομαι σε τρία τευχάκια που περίμεναν εμένα και το πορτοφόλι μου στο comics shopMetropolis”. Τα είδα, τα άνοιξα, ξεφώνησα, τα κορίτσια ήρθαν «Ναι, Σοφία τα έχουμε αυτά!» (Στα γαλλικά κοπελιές! Δε μετράει!)… «Τι? Δε σου τα έχουμε δείξει ποτέ?» κλπ. Δε μου τα είχαν δείξει, όχι.


Σύντομα διαπίστωσα ότι πρόκειται για τεύχη από την πολύ γνωστή σειρά «Bastard!!» και ότι μάλλον ήμουν από τους λίγους που δεν είχα ακούσει κάτι γι αυτήν. Δεν πειράζει. Πλέον είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος.


Σκόπευα να διαβάσω και τα τρία σκόρπια τευχάκια που πήρα προτού γράψω αυτό το ποστ, αλλά ανυπομονώ τόσο να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας, που δεν θα το κάνω. Θα αρκεστείτε σε σκαναρίσματα μόνο από το πρώτο. Και αν θέλετε αυθεντική epic manga τσόντα, να αγοράσετε το 6ο τεύχος….


Τώρα για πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες, που ΔΕΝ πρόκειται να βρείτε σε αυτό το μπλογκ, σίγουρα… κοιτάξτε σε αυτό το λινκ (wiki φυσικά, τπτ ψαγμένο) και εδώ θαυμαστέ απλώς πικς και εξώφυλλα!


(αυτο θα γινει αφίσα ΣΙΓΟΥΡΑ καποια στιγμη...)



Και ένα ακόμα λινκ με το τραγούδι που παίζει σήμερα όλη μέρα σπίτι μου και που πριν λίγες μέρες έπαιζε στο σπίτι των κοριτσιών (η Χριστίνα μου το έστειλε, για να μπορεί να το ακούει κι εδώ…). Σας το δίνω στην οριτζιναλ εκτέλεση και με λογάκια για να μάθετε να το τραγουδάτε μαζί μας! (εμείς το ακούσαμε κυρίως από Arcade Fire)


Και λίγες πληροφορίες για το κομμάτι… ΚΑΙ για τα κορίτσια που ακόμα νομίζουν ότι πρόκειται απλώς για ένα παλιό Γαλλικό κομμάτι («κλασικό» όπως μου το περιέγραψαν). Λοιπόν, είναι το νικητήριο τραγούδι της Eurovision του 1965 όπου το τραγούδησε η France Gall, μια πολύ όμορφη κοπέλα, αν και κυρίως ασπρόμαυρη, για το Λουξεμβούργο παρακαλώ! Και ήταν η πρώτη φορά που στην Eurovision ΔΕΝ κέρδισε κομμάτι μπαλάντα. Και αυτήν την χρήσιμη πληροφορία μαζί με πολλές άλλες θα τη βρείτε επίσης στο ανάλογο άρθρο της wiki!


Τα ξαναλέμε!

3 comments:

Anonymous said...

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή του κάθε ανθρώπου που σκέφτεται και αναθεωρεί τις απόψεις του. Φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου "Ποιος είμαι; Που πάω; Υπάρχει Θεός;" ξεπηδούν μπροστά του και απαιτούν απαντήσεις.
Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσω ότι έχω την προσωπική μου απάντηση στο τελευταίο: ΟΧΙ!

ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ;

myrto said...

To Bastard!!! είναι θεικό! Το ειχα λατρέψει. Είναι οι manowar σε manga! Πολύ γέλιο, επικούρα και heavy metal! Επιπλέον ο από πανω μου είναι κακόγουστος! :P

Sophia said...

πες τα ρε μυρτουδι! :D

(το ξερα οτι θαπρεπε να ανανεώσω το playlist συντομα!)